Kosár tartalma
(0) termék
Keresés
 
EKCÉMA
EKCÉMA

                         Röviden az ekcémáról,allergiáról.

 

Mi az ekcéma?

Gyakorlatilag az ekcéma és az allergia elválaszthatatlan, hiszen az ekcéma nem más, mint allergiás válaszreakcióként kialakuló bőrgyulladás. Az ekcéma magyarul idült bőrgyulladás. Tünetei szabad szemmel is jól láthatóak: vörös foltok, amelyek először nedvedző hólyagocskákkal jelentkeznek, majd később a hólyagok felszakadva beszáradnak. Az ekcémás tüneteket rohamszerű viszketési ingerek kísérik. Az ekcéma kezelése elsősorban attól függ, milyen típusú ekcémáról van szó: atópiás, szeborreás, csecsemőkori, allergiás, kontakt, stb. ekcéma.

Az egyik legelterjedtebb allergia  a kontakt  allergiás ekcéma: amelyet leggyakrabban valamely ékszer, kozmetikum, tartósítószer, vegyszer, illatanyag okoz. Tünetei: vörös folt, viszketés.

Kontakt allergiás ekcéma esetén  különböző gyógyszerek, szteroidok helyett érdemes a következőket betartani:

  1. Kerülni kell azt a vegyszert, tartósítószert, stb. dolgot ami okozza az ekcémát.
  2. Sajnos legtöbbször nehezen vagy egyáltalán nem derül ki, hogy mi okozza az allergiás tüneteket, ezért érdemes „ beiktatni” az életmódváltást, áttérni a természetes életmódra.  Kerülni kell a káros vegyszereket, tartósítószereket, illatanyagokat. Helyettük természetes, tiszta termékek használata ajánlott.

Így a szervezet hamarabb ki tud ürülni, hamarabb regenerálódik. No meg hosszútávon a tudatos életmód kifizetődőbb is. Egy kis odafigyelés és máris hálásabb a szervezetünk: fittebbek leszünk, körmünk, bőrün , hajunk egészségesebb lesz.

  1. Vegyszeres mosás helyett használjunk mosódióhéjat, vadgesztenyét, szódabikarbónát, mosószódát, így bőrünk felülete nem érintkezik káros vegyszerekkel.
  2. Mosakodáshoz használjunk teljesen tiszta, kézműves szappanokat.
  3. Hajmosáshoz használjunk: kézműves szappant, shikakai porból készült sampont.
  4. Illatosításhoz használjunk: természetes illóolajokat.
  5. Étkezésnél figyeljünk, kerüljük a tartósítószereket.
  6. Hogy szervezetünk minél hamarabb tudjon regenerálódni érdemes egy kicsit 100%-os tisztaságú vitaminokkal , immunerősítő gyógytea keverékekkel „rásegíteni”,

Mindezek betartása elősegíti a szervezet gyógyulását, regenerálódást.

                 

                       

2016-09-26 11:56:04
Vissza
  Keresés|Kapcsolat|ASZF - GDPR|Rólunk|Bejelentkezés
Adatvédelem | Vásárlási feltételek | ©2014 osCommerce Fejlesztő: oscommerce.hu
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz