Kosár tartalma
(0) termék
Keresés
 
Rólunk

Eljött  az a pillanat amikor felvetődött, hogy „ Hogyan tovább? ” És jött az ötlet:

Bio-Kunyhó.
Cím: 2100 Gödöllő, Móra Ferenc utca 12
E-mail: biokunyhobt@gmail.com
Tel: 36 20 433 0859

Miért is? Mert MI így élünk. Nekünk e webáruház nem pusztán üzlet, hanem ”hitvallás”. Egy ideje rájöttünk, hogy ha egy kicsit tudatosabban élünk akkor nem csak a mi egészségünket hanem  környezetünket is védjük. Viszont sok-sok utánajárás, szakirodalom olvasgatása után, a magunk kárán kitapasztaltuk, rájöttünk arra, hogy nem minden bio ami bio, hogy az öko  az nem bio, hogy a környezetkímélő az nem bio. Sokat kutakodtunk, mérgelődtünk  ( amikor kiderült, hogy mégsem tiszta az a termék amit vettünk) és úgy döntöttünk, hogy webáruházunkban  figyelünk és a „ hitvallásunk ” szellemében összegyűjtjük azokat a termékeket amelyek nagy részét mi magunk is használjuk, szeretjük. Amelyek mentesek mindenféle káros anyagoktól. Igyekszünk teret adni a hazai jó minőségű termékeknek is.( Pl: Kézműves szappanok, Biola termékek). Hirdetjük, hogy „allergiások, ekcémások” webáruháza vagyunk, hiszen köztudott, hogy az allergiásoknak életmódváltásra van szükségük azért, hogy szervezetük minél hamarabb kiürüljön, minél hamarabb regenerálódjon és ez még jobban megerősített abban az elhatározásban, hogy mi válogassuk ki azokat a termékeket, amelyek tényleg tiszták. Úgy érezzük, jó úton haladunk, hiszen egyre több a pozitív visszajelzés.
A termékekkel való észrevételeiket, véleményüket megírhatják webáruházunk Kapcsolat oldalán  vagy kereshetnek a fent leírt elérhetőségeinken.
Áraink bruttó árak: 27 %-os ÁFA tartalommal rendelkeznek.

Forgalmazott márkáink

ACORELLE

Acorelle, az Ön illata – természetesen.
Bio parfümök és bio eau fraichek nagy választékban.
Gyengéd szőrtelenítés természetesen: cukorgyanták és natúrgyanták különböző kiszerelésekben.
ACORELLE
Az Acorelle natúrkozmetikai márka 2005-ben indult útjára egy dél-nyugat franciaországi kis faluból. A kiváló minőségű natúrparfümök és szőrtelenítő termékek elérhető áron biztosítanak természetes, és kellemes élményt nyújtó szépségápolást.
Az Acorelle célja, a lehető legtermészetesebb termékek elkészítése, melyek kíméletesek a bőrhöz, nem bántják a természetet, és a kényelmes használat mellett valóban hatékony eredményt nyújtanak.
http://www.presto.hu/download/bio/acorelle/logo_biocosmetique.png                         http://www.presto.hu/download/bio/acorelle/logo_hipoallergen.png
Az összetétel gondosan válogatott alapanyagok eredménye, ami kényelmes, kellemes használatot biztosít. Legtöbb termék eléri a 98% természetes összetevői arányt, néhány termék 100%-ban természetes. A biogazdálkodásból származó összetevők aránya közel 20%.

BIO PARFÜMÖK

Az Acorelle bio parfümök az olfaktológia tudományára épülnek, ami az aromaterápia egy ágát képviseli. Az olfactológia az illóolajok illatának emberi agyra gyakorolt hatását használja fel. Az illatok hatást gyakorolnak az érzelmekre, ezáltal kiegyensúlyozzák a pszicho-emocionális szférát és helyreállítják a jó közérzetet.
Ennek megfelelően az Acorelle bio parfümök 3 fő csoportba sorolhatók:
-        Energetizáló
-        Kiegyensúlyozó
-        Megnyugtató
Valamennyi illatanyag 100%-ban természetes, és több, mint 85%-ban biogazdálkodásból származik.
Acorelle_parfum 
SZŐRTELENÍTÉS

A természetes összetevőkből álló Acorelle termékek egyszerűvé, gyengéddé és hatékonnyá teszik a szőrtelenítést, valamint fokozzák az eredmény tartósságát.
A kényelmes használatot 3 féle termékcsalád garantálja:
- Természetes nádcukorgyanták ylang-ylang kivonattal
- Hideggyanta szőrtelenítő csíkok bio méhviasszal és Aloe verával
- Lehúzócsík nélkül használható bio minősítésű fenyőgyanta, természetes hatóanyagokkal
Acorelle
A szőrtelenítés tartós hatását a szőrnövekedést lassító készítmények garantálják:
A fekete szarvasgomba kivonat és a proteolitikus enzim hatására lassul a szőrkinövés, kevesebb és vékonyabb szőrszálat és hidratált, selymes bőrt tapasztalunk a használat folyamán.
http://www.presto.hu/download/bio/acorelle/acorelle_nagy_szarvasgomba.jpg
Az Acorelle termékek az ECOCERT minősítésével rendelkeznek.

BIOLA

Hitvallásuk: Természetesen szépítünk. A legmodernebb bőrgyógyászati, gyógynövény ismereti tudományos eredményeket és a népgyógyászati ismereteket ötvözve alapvetően növényi eredetu bioaktív komplex hatóanyagokkal az üde, bársonyos bőrállapot kialakulását, a tartós és egészséges úton történő szépülést kívánjuk támogatni a bőr természetes anyagcsere folyamatai, méregtelenítési és regenerálódási folyamatai támogatása által.

A termékfejlesztés során a rendelkezésre álló hatóanyagok kiválasztásakor az egészségügyi kockázat minimalizálására törekszünk a dermatológiai és toxikológiai tapasztalatok figyelembe vétele által.

Ezen céljainkat az egyre inkább kikristályosódó nemzetközi natúr- és biokozmetikai irányelvek és feltételrendszerek figyelembe vételével látjuk elérhetőnek, ahol nem csak a felhasznált alapanyagok minősége, hanem a gyártási folyamatok, a csomagolóanyagok, és az előállított késztermék minősége is szigorúan szabályozott és ellenőrzött független tanúsító szervezetek által.

Ennek érdekében az egészséges életmódot támogató termékeket fejlesztünk és gyártunk. Célunk továbbá a térségi ökológiai gyógynövénytermesztés támogatása megrendeléseinkkel. Ezért az általunk felhasznált gyógynövények és növényi alapanyagok többsége magyarországi tanúsított ökológiai gazdaságokból származik.

Szélesköru, valamennyi bőrtípusra kifejlesztett arc- és testápoló kozmetikai termékválaszték biztosítása költséghatékony módon a lakossági és professzionális felhasználóknak. Kimagaslóan hatékony és összetett termékeink segítik a kozmetikusok munkáját és az otthoni bőrápolást.

Az egyedi receptúrák széles köre, a hazai gyógynövények, gyümölcsök, zöldségfélék és virágok felhasználásával sokszínu, magas színvonalú és változatos arc és testkezelési programokat tesznek lehetővé.

Kimagaslóan innovatív termékekkel a természetes bőrápolás luxusát visszük elérhető áron a vásárlókhoz a natúr, bio és biodinamikus kozmetikumainkkal.

FLOREX

Termékeink juhtej és lanolin (birkagyapjú zsír) felhasználásával készülő természetes, osztrák kozmetikumok, biztosítják a bőr eredeti rugalmasságát, selymes tapintását. Szappanjaink müncheni laboratóriumban bevizsgáltak és teszteltek, így megfelelnek a legszigorúbb európai uniós paramétereknek! Ez azért fontos, mert a ma ismert és kapható hasonló termékek gyártóinak többsége ezt nem vállalja, ezáltal sajnos „zsákbamacskát” kínálnak nem egyszer megtévesztő információkkal, ellenőrizetlen összetevőkkel! Ezek az ellenőrizetlen termékek sokszor bőrbántalmakat, irritációt, allergiát rosszabb esetben súlyos bőrbetegséget okoznak.

D’MOON

Pannonhalma … D’ moon … natúr szappanok …  100 % természetes … jó minőség!
A D’moon egy kis pannonhalmi manufaktúra, egy családi vállalkozás, amelyet hosszas kutatások és előkészítések után alapítottunk azzal a céllal, hogy kivételes minőségu, természetes, natúr termékeket készítsünk mindenki számára elérhető áron. Hitvallásunk szerint a jót is jól kell csinálni, mint mindent az életben.

DR. HAUSCHKA

A DR. HAUSCHKA kozmetika alapgondolata
A DR. HAUSCHKA kozmetika 1967-ben jelent meg a piacon "Elisabeth Sigmund gyógyító kozmetikája" néven. A "gyógyító" fogalom utal arra a helyre, ahol ez a kozmetika megszületett: a WALA gyógyszergyártó cégre, melyet 1950-ben alapítottak Németországban, Eckwäldenben. Ma a kozmetikumok a céget alapító DR. RUDOLF HAUSCHKA nevét viselik.

A kozmetikumok nem azért kapták a "gyógyító" jelzőt, mintha a bőr betegségeit akarták volna velük gyógyítani. A cél az volt, hogy az egyoldalúságokat mutató - száraz, tisztátalan, zsíros, érzékeny vagy túl korán öregedő - bőrt a készítményekkel ismét harmonizálják, működését normalizálják, és ezt az állapotot fönn is tartsák.

A receptúrákat kidolgozó orvosok, gyógyszerészek és a kozmetológus Elisabeth Sigmund számára nyilvánvaló volt, hogy a bőr mint szerv milyen fontos közvetítő szerepet játszik az ember organizmusában. Már akkor felismerték, hogy a jövőben milyen abnormális külső és belső igénybevételnek lesz kitéve az ember bőre. Gondoljunk a levegő és a vizek fokozódó elszennyeződésére, az ózonpajzs tönkretétele következtében egyre agresszívebbé váló napfényre, a denaturált élelmiszerekre. Ehhez jönnek még az állandó nyugtalanság-zaklatottság okozta lelki, idegi terhelések (autóvezetés, rádió, TV, computer, mobil telefon stb.), a foglakozásokkal járó stressz, túlhajtottság.

Így a DR. HAUSCHKA kozmetika - egyrészt terápiás hatása, másrészt biológiai minősége következtében - ma aktuálisabb, mint valaha.

A készítmények bőrünket védő, erősítő, megelevenítő, regenerációját segítő hatása minden életkorban nélkülözhetetlen. Nem célja, hogy látszólagos hatásokat érjen el, nem alakít ki függőséget. Minden bőr megtanul lépésről lépésre normális, egészséges bőrré válni.

www.drhauschka.hu, www.drhauschkamed.hu

FARFALLA

Lágy mint a pillangó csókja"
BIO kozmetikumok BIO hatóanyagokkal

A mai világban sok minden a látszatról, csillogásról szól, miközben elfelejtjük a létezés csodáját. A Farfalla cég a természet iránti őszinte elkötelezettséggel, az aromaterápia és ozmológia tudományának felhasználásával készíti el bio- és natúrkozmetikumait, illóolajait. Az illóolaj alapú termékek holisztikusan hatnak testre és a lélekre egyaránt, miközben varázslatos illatukkal elbűvölnek mindenkit.
farfalla_bdih_logo.jpg

Következetesen természetes
Az összetevők 70%-a ellenőrzött bio termesztésből vagy vad gyűjtésből származik. Nem alkalmaznak génmanipulációt, állatkísérleteket, nanotechnológiát.

Természetesen innovatív
Két különböző minősítéssel dolgoznak: a BDIH minősítést és az egyre jobban teret hódító NATRUE minősítést. A Natrue minősítés pontosan meghatározza a bio összetevők arányát egy adott termékben. Ez alapján 3 szintet különböztetnek meg: Natúrkozmetikum (megfelel a mai BDIH szintjének), Natúrkozmetikum bio összetevőkkel, min. 70% és Biokozmetikum, bio összetevők aránya min 95%. A termékek teljes összetétele a termékcsomagoláson feltüntetésre kerül megjelölve a bio összetevőket.

Láthatóan hatékony
Hatékonyságát bőrgyógyászati tesztek igazolják. Eredmény „nagyon jó”. Bizonyítottan: Hipoallergén, Ránctalanító hatással bír, Hidratáló hatás.

Nem tartalmaznak
Mesterséges illat- és színanyagokat, tartósítószereket, kőolajszármazékokat, Peg-származékokat.

Az új arcápolás: Feel beautiful – A boldogság széppé tesz…
100%-ban természetes, új, hosszútávon ható növényi hatóanyagok erejével.

A prémium minőségű, “feel beautiful” termékcsalád két év kísérletező és újító munkájának eredménye. A természetes kozmetikumok sorából is kiemelkedik azáltal, hogy a legtöbb készítménye több mint 95%-ban bio alapanyagból áll.
A testápolásban újonnan felfedezett, értékes növények kivonatából, a hideg sajtolásnak köszönhetően természetes hatásukat megőrző növényi olajokból és a 2470 m magasról származó kristálytiszta hegyi forrásvízből készült nagyon finom krémek használatát a bőr szépségével hálálja meg. A praktikus építőkocka rendszer 6 termékvonalában mindenki megtalálja a számára szükséges tisztító és ápoló terméket, akár a bőr felfrissítéséről, kiegyensúlyozásáról, intenzív hidratálásról, a fiatalság megőrzéséről, az érzékeny bőr gondozásáról, vagy netán egy kis “jó közérzet faktorról”van szó. A készítmények egyik közös alapanyaga a friss aloe vera levél kivonat, mely gazdag vitamin, ásvány és nyomelem tartalmával támogatja a sejtregenerációt, és intenzíven feltölti nedvességgel a bőrt. Az aromaterápia tudománya alapján válogatott növényi olajok mélyreható aromaanyagai vitalizálják a bőrt.
Daily Refresh
A dél-amerikai népi gyógyászatban is használt szappanfa kérgéből származó szaponin egy természetes tisztító kivonat, mely gyengéden, mégis alaposan eltávolítja a szennyeződéseket az arc felületéről. Felfrissíti és finommá teszi a bőrt, előkészíti az arcápoló anyagok befogadását és felszívódását. A hab, tonik, tej és tisztító maszk változatok lehetővé teszik, hogy bárki a bőrének és kényelmének legmegfelelőbb formulát válassza.
In balance
A fantasztikus hatású lenmag kivonat szabályozza a pattanásos bőr működését, használatával kialakul az egészséges egyensúly, a bőrkép kitisztul. Pórusösszehúzó hatású varázsmogyoró kivonattal simává és egyenletessé varázsolja a bőrt.
Intense moisture
A hidratáló család különleges hatóanyaga a jerikó rózsája, mely csapadékmentes időben teljesen elveszíti nedvességtartalmát, összeszárad, majd újra vízhez jutva képes annak megkötésével a teljes regenerálódásra. Ezt a hatását kamatoztatjuk a bőrápolás során is, a nedvesség megkötésénél. A hyaluronsav, a búzából kivont szuper hatóanyag 25%-kal fokozza a bőr nedvességtartalmát, amit klinikai tesztek is alátámasztanak. A termékcsalád segítségével hosszútávon fokozódik a bőr nedvességtartalma, erősödik a bőr kollagén termelése. Regenerálja és nyugtatja a száraz bőrt.
Age miracle
Két értékes növény, a nyári tőzike és a huszárgomb kivonatának innovatív kombinációjával láthatóan segíti a fiatalos bőr megőrzését. Növényi dorminokkal mérsékeli a sejtanyagcserét, ezáltal a sejtöregedés is lelassul. A könnyű állagú Jó éjszakát krém támogatja a bőr regenerációját.
Pure sensitive
Különlegessége a bogáncs kivonat, mely ápolja és nyugtatja a bőrt. Optimális antioxidáns védelmet nyújt a mindennapos környezeti hatásokkal szemben. Használat után két órával 33%-kal növeli a bőr nedvességtartalmát.
Be beautiful
Ásványi eredetű csillámrészecskéivel láthatatlanná teszi a bőr egyenetlenségeit. Vitalizál stresszhelyzetben, fokozza a dopamintermelést, ezáltal pozitívan hat a közérzetre is. Különleges helyzetekben, utazáshoz, stresszhelyzetben ajánlott. Antioxidánsaival véd a szabadgyököktől.

Aloe – shea vaj: klasszikus farfalla anti-aging arcápolás

A frissen préselt aloe vera lé szabályozza a bőr nedvesség háztartását, értékes vitaminokat és ásványi anyagokat közvetít a mélyebb rétegekbe. A shea vaj táplálja a bőrt, fokozza a rugalmasságot. A hatékony öregedésgátló hatóanyag, a növényi hyaluronsav javítja a bőr nedvesség raktározó kapacitását. A papaya, füge és ananász kivonatok pedig aminosavakkal és enzimekkel erősítik a bőrt. A termékcsalád ránctalanító hatását klinikai kísérletek igazolják. Az intenzív krém, és szemkörnyék ápoló emulzió négy hetes rendszeres használatával a ráncok 33%-os csökkenését tapasztalhatjuk.

Natúr parfüm – természetes varázserő egy apró kis üvegben

A natúr parfüm olyan, akár egy láthatatlan fátyol, csak egészen közelről érint meg. A természetes aromanövények energiája és vitalitása a viselő egyéni illatával keveredve, harmonikus egyéni illatot alkot. A parfümökben található párlatok 98%-a ellenőrzött biogazdálkodásból származik. Hangulatunktól függően elmerülhetünk az ezeregy éjszaka titokzatos illatában, sétálhatunk a szicíliai Nerola hercegnő gyümölcsösében, de gondolatban akár fel is pattanhatunk egy puha felhőre, egy biztos, a belső mosolyunk kisugárzik arcunkra is.

Egyéni illat, férfias karizma
A natúr férfiillatok olyannyira férfiasak, amennyire természetesek. A férfias illatok spektruma a diszkréten elegánstól, a friss lendületes illaton át a markánsan férfiasig terjed. A hatás attól válik megismételhetetlenné, hogy a parfüm nem fedi el a test egyéni illatát, hanem kapcsolatba lépve vele, teljes és természetes karizmát ad viselőjének.

Gyógynövények, a haj ápolói

A farfalla natúrsamponok új generációja bio alapanyagokat tartalmaz, finom, diszkrét illattal. A válogatott növényi kivonatok és illóolajok valamennyi hajtípus számára biztosítják az optimális ápolást, ártó vegyi anyagok nélkül. Vadrózsával, csalánnal, mentával és neem kivonattal készülő samponok természetes mosóaktív anyagokkal tisztítanak. Mosás, regenerálás, vagy hajformázás szintetikus anyagok nélkül.

Testápolás a drágakövek energiáival – valódi aromaterápia

A drágaköveknek ősidők óta minden kultúrában gyógyító és kiegyensúlyozó hatást tulajdonítanak. A drágakövek iránt érzett ösztönös vonzalmunk nem véletlen, hiszen ellensúlyozzák a negatív erőket, stressz hatásokat és a feszültséget, azáltal, hogy pozitív töltést, szépséget, jó közérzete és boldogságot hoznak a helyükre. A minőségileg bevizsgált drágakövek értékes információit az u.n. maceráció során nyerik ki. Az olajok kíméletes előállításának köszönhetően, - hideg sajtolásnál 40°C alatt tartják az olajat, - a bőrápolásban fontos szerepet játszó zsírsavak és vitaminok teljesen épek maradnak. A drágakő olajak a kövek értékes energiáit egyesítik az értékes hidratáló és tápláló jojoba olaj hatásával. A hatás megőrzése érdekében minden üveg tartalmaz egy apró darabot az adott kőből. Az olajokat használhatjuk masszázshoz, fürdéshez, vagy a fürdést követő testápoláshoz. Kényeztesse testét és érzékeit, óvja lelki egyensúlyát és szépségét az egyedülálló drágakő olajokkal.

INDUS MOSÓDIÓ HÉJ

Vegyszermentes, Ázsiában már évszázadok óta használt mosószer. A szappanfa-félék családjába tartozó fa termésének héját használjuk fel mosáshoz. Az Indus Mosódió-héj Indiából származik, a mosódiófa őshazájából . A mosódió egy kemény, szilárd külső héjból áll és ezen belül található egy kis gyümölcs. Ezt a külső héjat használják tisztítószer készítéshez. Miután megérik a gyümölcs, leesik a földre. Ezután felszedik, a napon megszárítják, és máris kész a felhasználáshoz. A héjból kioldódó saponin egy enyhe habzású, kiváló mosószer.  Ha vízbe áztatjuk a mosódió héjat, a saponin kioldódik. Ezen anyag segítségével tud a víz behatolni a ruhaszövetbe és kitisztítani azt. A kereskedelemben kapható mosószerek kiváló alternatívája a mosódió héj, mivel természetes úton elpusztítja a szennyeződésekben lévő káros baktériumokat. Mivel a mosódió héj nem tartalmaz hozzáadott színezőket vagy vegyszereket, ezért nem képez buborékot és dús habot, ennek ellenére képes ugyanolyan hatékonyan kitisztítani a ruhákat, mint a kereskedelemben kapható mosószerek, ekcémát és pikkelysömört okozó mellékhatások nélkül. Nem okoz irritációt, ezért csecsemők, bőrbetegségben szenvedők számára is ajánlott.

KAVICZKY

A világban egyre inkább tapasztalható az a fajta szemléletváltás, mely szerint az emberek a természetes, és organikus életforma iránt vonzódnak.
A KAVICZKY termékcsalád ezt a természetességet képviseli, amely mentes minden szintetikus tartósítószertől, színezéktől és illatanyagtól. Célom az volt, hogy olyan prémium kategóriás kozmetikai vonalat hozzak létre, amely küllemében és tartalmában is megfelel a világ elvárásainak és azokat az értékeket hordozza, amelyek Magyarországra jellemzőek. A kifejlesztett termékcsalád bázishatóanyagához  ezért választottam a világon egyedülálló Hévízi tó vizét és iszapját, mint Hungaricumot.  
Rendkívül fontosnak tartom, hogy bármi, ami az ember jó létét, egészségét vagy szépségét szolgálja, az földünk természetes kincseiből adódjon és ne legyen utánzat vagy hamisság benne.  
Az emberi szépség, amely belső és külső szépséget egyaránt jelent, egységesen kell, hogy megnyilvánuljon. Hiszem, hogy ehhez a külső és belső egységhez a KAVICZKY termékek és kezelések jelentősen hozzájárulnak.
A KAVICZKY magyar termékcsalád
Magyarország a gyógyvizek hazája
Magyarország a gyógyvizek hazája. Magyarországon a világon egyedülálló módon több száz gyógyforrás és gyógyvizes tó található, melynek kedvező hatásait évezredek óta ismerik és használják a történelem során itt élő különböző kultúrák. Az 1910-es években kezdődött szénhidrogén-kutató fúrások nyomán mintegy 600 helyen tört fel gyógyításra alkalmas víz, s Magyarország a feltárt geotermikus kincsek tekintetében a Föld leggazdagabb országa lett. Hippokratész (Kr. e. VI. sz.) megállapította, hogy a betegség az ember és környezete közötti harmónia megbomlása.
Ezt a koncepciót követik a KAVICZKY termékeket előállító szakemberek is, akik, az ország egyik leghíresebb tavának, a Hévizi tónak gyógyhatásait, különleges összetevőit  hasznosítják a bőrápolásban.

A Hévizi tó
A Hévizi Gyógytó a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltava.
A tó keletkezése a felső-triász időszakban, (kb. 200 millió éve) a kristálytiszta tengervízből, a Pannontengerből jött létre.
A vízről
A tó gazdag ásványanyag tartalmú forrása 38 m mélyen található barlangban fakad, ahol több tízezer éves meleg és hideg karsztvizek keverednek egymással.
A tó vize három naponta kicserélődik. A tó értékes ásványi és nyomelemeket tartalmaz, mint például a Li, K, Si, Ra, S, továbbá a Cu, Zn, Ca és Mg, valamint a Na(HCO3)2.
Az iszapról     
A hévízi gyógyítás egyik eszköze a híressé vált tőzeg, a gyógyiszap. A tó fenekét 1-3 méter mélységben növényi és ásványi eredetű tőzeg borítja. Már ez a tulajdonsága is önmagában különlegessé teszi a tavat, mivel a meder nem vulkanikus eredetű talajból áll, hanem tőzegből. Ahol a két eltérő hőmérsékletű víz találkozik, egy széles iszapnyereg helyezkedik el, melyben a huminsav képződik. A huminsav növényi üledékekből mikrobioloógiai érés során keletkezik. Hosszú szénláncú, nagymolekulájú szerves anyag, melynek számtalan értékes tulajdonsága hasznosítható a szépségápolásban. Képes a sejtmembrán potenciálját növelni, amely ezáltal élettelivé válik. Kíválóan alkalmas a bőr méregtelenítésére, azáltal, hogy megköti a nehézfémeket, a bőrt regenarálja, a finom ráncokat halványítja. Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatása is szintén fontos jellemzői.
A tó élővilága
Egyedi környezete miatt az élővilága igen különleges. Gyönyörű látvány a tóba telepített vörös tündérrózsa, illetve Hévíz szintén híresen ismert növénye a kék virágú tündérrózsa.
Tömegesen él itt a tudomány számára új cellulóz- és fehérjebontó mikromonospóra (Micromonospora heviziensis), ami tevékenységével a gyógyiszap kialakítását segíti. Tehát Hévíz környékén olyan fajok is előfordulnak, melyek a világon egyedülállóak.
A KAVICZKY termékcsaládban a Hévízi iszap és víz rendkívül fontos szerepet játszik.
A Hévízi tó egyedülálló tulajdonságaival, gyógyhatásával és különleges növény és állatvilágával érdemelte ki a Világörökség Várományosi listáján való jelölést.

A KAVICZKY cég, a Hévízi tó gyógyító hatásait a bőrápolásban kívánta alkalmazni. A KAVICZKY termékcsalád egyediségét hivatott képviselni az a speciálisan összeállított hatóanyag-kombináció, amely minden termékben megtalálható. Ez a különleges összetevő a Pannon Formula PFTM, melynek alkotóelemei a Hévizi iszap, a Hévizi víz, a természetes gabonakivonatok és a biológiai tisztaságú illóolajok.
KHADI

Egyedülálló növényi hajápolás az ayurvéda természetes erejével.

Ayurvéda: az ősi indiai orvoslás. Az ayurvéda nem betegségeket kezel, hanem a betegségekként megjelenő, a testtípustól való kóros és tartós eltérést korrigálja. A diagnózis mindig a test egyensúlyzavarának meghatározását tuzi ki célul. Az okok kutatásakor nemcsak a szervezet muködésének változásaira figyel, hanem a beteg viselkedésére, hangulatváltozásaira és gondolataira is.

A Khadi hajápolási termékekben kizárólag természetes eredetu növényi összetevők kerülnek felhasználásra. A kiváló minőségu alapanyagok India legjobb termőterületeiről, ellenőrzött bio termesztésekből, illetve ellenőrzött vadgyujtésekből származnak. A növényi hajfestékek kevert árnyalatainál, tehát több összetevő esetén a növényi színező anyagok tökéletesen kiegészítik és erősítik egymás hatását, és a használati utasítás meghatározó lépéseinek betartásával optimális színeredményt nyújtanak.
A hajápoló termékekben felhasznált ayurvédikus növények jótékony hatást fejtenek ki, ápolják, erősítik és egészségessé teszik a hajat, hatékonyan kezelik a fejbőr és a haj problémáit.
LOGONA

Naponta megújuló szépség, a természet és a Logona natúrkozmetikumok erejével.
A Logona márka hosszú utat tett meg alapításának éve óta (1977). A Logona név alatt ma már több, mint 200 különféle natúr kozmentikai terméket gyártanak Németországban. A termékfejlesztés során érvényesített szigorú - természetes összetevőkre vonatkozó - minőségi sztenderd garantálja, hogy a Logona termékekbe a lehető legjobb minőségu természetes, növényi alapanyagok kerülnek.

A termékek gyártása során egyáltalán nem használnak szintetikus tartósítószereket. Mivel a legkisebb mértéku szennyeződés is tönkreteheti az adott gyártási sort, ezért a Logona termékeket különös figyelemmel kezelik és keverik össze.

A németországi natúr kozmetikai piac a világ egyik legjobban ellenőrzött szegmense. A natúr kozmetikum termékeket a BDIH szervezet folyamatosan kontrollálja. Csak azon gyártók (köztük a Logona) használhatják a természetes kifejezést, melyeknél független laboratóriumok igazolják a lefektetett irányelveknek való megfelelést.
KLAR

MOSÁS, TAKARÍTÁS, MOSOGATÁS kompromisszumok nélkül.

SODASAN

A Sodasan egy natúr termékcsalád, mely bio tisztítószereivel biztosítja a vegyszermentes tisztaságot. Minden terméküknél csak biológiailag ellenőrzött organikus olajokat használnak. A termékek dermatológiailag teszteltek. Nem használnak klór tartalmú vegyi tisztítószereket, enzimeket, foszfátokat, génkezelt adalékanyagokat, mesterséges illat- és színezőanyagokat, tartósítószereket.
A termékkínálat növényi szappanokból áll, melyek különböző növényi olajokból készülnek, mint amilyen a pálmamagolaj, a pálmaolaj vagy a napraforgóolaj. 

ZÖLD  ZUG TERMÉKEI

A  Zöld Zug  az első non-profit ökobolt! Minden vásárlással az ökoszolgálat Alapítványt támogatod, melyet ezúton is köszönünk!

Folytatás
  Keresés|Kapcsolat|ASZF - GDPR|Rólunk|Bejelentkezés
Adatvédelem | Vásárlási feltételek | ©2014 osCommerce Fejlesztő: oscommerce.hu
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz