Kosár tartalma
(0) termék
Keresés
 
SZAPPANKÉSZÍTÉS A-TÓL Z-IG!
SZAPPANKÉSZÍTÉS A-TÓL Z-IG!

Az utóbbi időben egyre több kisgyerekes anyuka készíti házilag a   családja által használt szappanokat.   De többször előfordult már, hogy az interneten talált recept alapján a szappan nem sikerült. Csak egy összetevőt változtattak és máris folyós lett a szappan.

Sokszor felvetődik az a kérdés, hogy tényleg teljesen tiszta a házilag készített szappan? Miért van az, hogy az általunk használt recept alapján egyszer sikerül a szappan, máskor meg nem.  Melyek azok az olajok amelyek kompatibilisek egymással? Mit mivel szabad társítani? Melyek azok az összetevők, amelyeket nem szabad használni? Melyik a legjobb szappankészítési módszer?

Ezernyi meg ezernyi kérdés merül fel szappankészítés közben.

Ezekre a kérdésekre igyekszünk választ adni szakértőnk segítségével,illetve igyekszünk segíteni azoknak akik most keresgélnek, kutakodnak az interneten, azért, hogy megtalálják a számukra megfelelő szappan receptet. Szakértőnk is tanulta/tanulja a szappankészítés csínját - bínját, 3 gyerekes anyukaként több éve igazgatja egyre nagyobb hírnévre szert tevő pannonhalmi kis vállalkozását.

 

Cikksorozatunkat a webáruházunk Főoladalán jelenítjük meg, illetve Facebook oldalunkon közöljük.

     

                             

 

Reméljük, hogy cikksorozatunk segítségével, szakértőnk tanácsaival egyre több vállalkozó kedvű szappankészítő talál választ a „Miért?” -ekre, illetve egyre többen kezdenek próbálkozni, ismerkedni a szappankészítés fortélyaival.  

Addig is  nézelődhet, válogathat szakértőnk szappanjaiból.

MAGYAR KÉZMŰVES SZAPPANOK

 

Szakértőnk, a Naturhalma bemutatása!

Amikor 3 gyerekes anyukaként, GYES után felmerült a kérdés, hogy „Hogyan tovább” akkor hitvallásunk, életvitelünk értelmében, szakmámat sem feledve jött az ötlet, hogy „Bio-Kunyhó”.
DE figyelve arra, hogy ténylegesen csak a tiszta termékek kerüljenek a webáruházunk „ polcaira”és minél több hazai, magyar termék. Kézműves szappanok keresésekor, a keresőben beírva felkeltette a figyelmemet egy kis, pannonhalmi szappankészítő vállalkozás. Gyakorlatilag „megfogott”!

Hogy miért? Kiderül a következő rövid interjúból.

-Miért D’moon, később Naturhalma?
-Jelképünk és egyben logónk is polaritást fejezi ki: a Napban a Hold. A Hold a női energiák, a termékenység, míg a Nap a férfi vagy szoláris erő, szilárdság szimbóluma. Ahogy a Holdnak nincs saját fénye, a Nap világítja meg, úgy a Hold képes csak látszólag minden éjjel megváltoztatni alakját. Úgy éreztük ebben minden benne van, amit üzenni szeretnénk, így lettünk a „The Moon” azaz D’moon Pannonhalma.
Ahogy teltek az évek, és angolul nem beszélők „démon”-ként emlegettek (ami messze álljon tőlünk), és a város vezetés is újabb helyi adót lebegtetett a fejünk felett a Pannonhalma név használatáért, már nem hezitáltunk tovább a gyökeres image váltáson…így lettünk Naturhalma.

-Honnan az ötlet, hogy természetes, natúr termékek gyártása?
- Az alapanyagok nagy részét mi termeljük meg, gyűjtjük be és dolgozzuk fel, ezért elsődleges célunk az volt, hogy minden egyes részét növényeinknek a lehető legkülönbözőbb módon hasznosítsuk. Eleinte csak gyógynövényes teakeverékeket készítettünk, mára növényi párlatainkból szörpök, lekvárok, olajok, és szappanok is készülnek.
Egyedi receptúráink alapján készülő natúr élelmiszereink és kozmetikumaink semmiféle tartósítószert, mesterséges adalékanyagot nem tartalmaznak.
Amit nem tudunk élelmiszerként, azt kozmetikumként dolgozunk fel, illetve fordítva.

- Miért szappan? Hiszen a magyar piacon viszonylag elég sok szappankészítő jelen van.
- A valódi történet az, hogy egyszer külföldön járva vettem magamnak egy valódi natúr szappant, és olyat tapasztaltam, amit minden áron meg akartam érteni. Számtalan natúr szappant kipróbáltam már azelőtt, de a különbség megdöbbentő volt.
Eredeti szakmám sokat segített az elindulásban, számtalan textilkémiai párhuzam kelt életre bennem. A tényt sem lehet megváltoztatni: nőből vagyok, és a szép, egészséges bőr iránti vágyam mélyről fakad…
Az általunk készített szappanok tisztítják és ápolják a legnagyobb emberi szervet, a bőrt, mely nem csak öltözteti az emberi testet, de táplálékunk közel 30%-a is rajta keresztül jut szervezetünkbe.

- Miben nyújtotok többet más szappankészítőknél?
- A legkülönbözőbb szakhatóságok közreműködésével terveztük meg és építettük fel a jelenleg már GMP (Good Manufacturing Practice) és HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points Veszélyelemzés és kritikus ellenőrzőpontok) minősítéssel működő üzemünket, ami évente rendszeres felülvizsgálatra kerül, a termékbiztonság és az egyenletes termékminőség érdekében.
Az állandó termék innováció, nemzetközi szakmai konferenciákon való részvétel alapelemünk.
Mi nem csak készítjük a szappanokat, tudatos tervezés, tesztelés, laborvizsgálatok sora előz meg minden egyes új gyártási tételt.
Ezek olyan volumenű beruházások, amiket biztos vagyok benne, hogy egyre kevesebb szappankészítő tud felvállalni, de mi ebből nem engedünk. Vevőink eddig is a legjobbat kapták legjobb áron, és ez ezek után is így lesz.

- Hány éve vagytok a magyar vállalkozók, szappankészítők palettáján?
- Ha jól emlékszem első szappanunk 2011-ben regisztrálta az Oéti.( Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet) Azóta számtalan termékünk futott ki, és vette át helyüket újabb, és újabb.
Néha mosolygok magamban, mikor munka közben körülnézek, és eszembe jut a megszámlálhatatlan éjszakázások, hétvégék sora, az a rengeteg energia, ami Naturhalmában van… és még mindig rendszeresek a hétvégézek és éjszakázások

- És mi a cél???
- Célunk a folyamatos megújulás, és innováció mellett az, hogy kibővítsük elsősorban hazánk területén Naturhalma piacát, hogy új vevőink is azt élhessék át, amit nekem sikerült évekkel ezelőtt: megtapasztalni a másságot, és felkelteni az érdeklődést: mi ez? honnan van? hogy készül? ez igaz?
Ez tényleg igaz, a jót is jól kell tudni csinálni ahhoz, hogy igazán tökéletes legyen.

E végmondat az, ami vezérel minket is, a Bio-Kunyhó webáruház tulajdonosait, tagjait és ez az irányadója a Szappankészítés A-tól Z-ig cikknek is.

 

                    

2016-09-26 10:07:51
Vissza
  Keresés|Kapcsolat|ASZF - GDPR|Rólunk|Bejelentkezés
Adatvédelem | Vásárlási feltételek | ©2014 osCommerce Fejlesztő: oscommerce.hu
Árukereső.hu Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz