Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Környezetbarát bambusz termékek: PANDOO

Környezetbarát bambusz termékek: PANDOO

Zero waste - Környezetbarát - Vegán- Natúr- Bambusz- mindez egy termékcsalád a  PANDOO.

ZERO WASTE  vagyis  nulla hulladék.

Mi is  a Zero Waste ?

A Zero Waste tulajdonképpen egy mozgalom, mely a  Földünk megmentéséért indult, azokra   azokra a hulladékokra utal, amelyeket az ember maga után hagy. A Zero Waste termékek újrafelhasználhatók.

De miért bambusz?

A bambusz:

-környezetbarát, mert biológiailag lebomló anyag, nem úgy, mint a több száz vagy ezer évig megmaradó műanyag, ami maximum apró darabokra esik szét, és szennyezi a tengereinket, állat- és növényvilágunkat

-egészséges, mert nem műanyag alapú. Ftalát-, BPA- és PVB-mentes.

-a leggyorsabban növő növény a Földön. Termesztéséhez nincs szükség műtrágyák vagy egészségre ártalmas növényvédő szerek használatára.

-védi a gyermekeket, mert nem oldódnak ki belőle káros anyagok, és mivel hamar lebomlanak, nem szennyezik a termőföldet, a vizet, nem kerülnek be a táplálékunkba.

-nem veszélyezteti az állatok életét, hiszen nem fordul elő olyan, mint a műanyag esetében, hogy madarak tévedésből felcsipegetik, valamint, mivel ez a mosó bambusz nem azonos a pandák eledeléül szolgáló bambusszal, hanem farmerek által, fenntartható gazdaságokban termesztett fajta, ezért az ő sorsukat sem befolyásolja.

- bambusz gyökértörzs-rétege nem hal el a körülbelül 5 éves érett növények évente történő kivágása után, míg a fák gyökerei elhalnak, elrohadnak és nagy mennyiségű szenet bocsátanak ki a betakarítás után.

-A bambusz betakarításakor a föld nincs kitéve az erózió veszélyeinek, mint ahogy a fák kivágásánál lenne. A gyökértörzs, amely még a betakarítás után is tovább él, megvédi a földet az eróziótól.

Mindezek mellé a bambuszt kézzel vagy kis méretű láncfűrésszel is ki lehet vágni, ezáltal sokkal kevesebb fosszilis üzemanyag felhasználására van szükség, mint a fák kivágásához és szállításához, ahol nagy gépeket és rengeteg üzemanyagot használnak fel ugyanezekhez a műveletekhez.

Habár a legtöbb bambuszfajta természetes úton nő, az elmúlt időben egyre nagyobb figyelmet kapott a bambusz termesztése is.

( Forrás:   Pandoo-bambusztermékek, )

Árukereső.hu Árukereső.hu