Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
1.104 Ft (869 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

Lakmuszpapír mérőcsíkok 80 db. 1-14 PH értéktartományra

Ár:
1.104 Ft (869 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!

A lakmuszpapír mérőcsíkok kerti tavak pH-értékének mérésére, iskolai laboratóriumi kísérletekre, akváriumok vízminőségének, kerti medencék vízminőségének ellenőrzésére, vizelet pH - értékének a megállapítására, nyálminta pH szintjének meghatározására alkalmazhatóak.

Szállítási díj: 960 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Egyéb

Leírás és Paraméterek

Mi is a lakmusz?

A lakmusz (lacmus, Lacca musci). Kék festék, mely a kereskedésben apró kockákban fordul elő. A lakmuszt különösen Hollandiában gyártják különféle zuzmókból. E végből a zuzmókat (Roccella, Lecanora és Variolaria-félék) megőrlik, azután kálium-karbonáttal és húggyal v. ammónium-karbonáttal együtt néhány hétig állani hagyják. Ilyenkor erjedés áll be, minek megfelelően a tömeg sötétkék színűvé válik. Az így előállított pépet kréta- és gipszporral tésztaszerű tömeggé gyúrják, melyből az apró L.-kockácskákat formálván, azokat árnyékos helyen megszárítják. A L. körülbelül 2–3 mm. élhosszú sötétkék kockákból áll; vízzel leöntve sötétkék oldatot kapunk, melyből a nem oldódó gipsz és kréta leülepedik. A L. tulajdonképpeni festőanyaga a L.-sav, mely szabadon előállítva sárgásvörös színű; sói sötétkék színűek. A lakmuszban e sav alkáli sói, különösen káliumsója foglaltatik. A lakmuszból készült lakmusz-tinkturát és az ezzel festett papirost, a L.-papirost a kémikus kémlőszerül alkalmazza.

Mire jó a lakmuszpapír?

1. Kerti tavak pH -értékének mérésére.
2. Iskolai laboratóriumi kísérleteknél.
3. Akváriumok vízminőségének ellenőrzésére.
4. Kerti medencék vízminőségének ellenőrzésére.
5. Vizelet pH - értékének a megállapítására.
6. Nyálminta pH szintjének meghatározására.
7. Kozmetikai készítmények PH - értékének a mérésére.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ: A mérőcsík bármelyik végét mártsuk bele 5 -10 másodpercre az ellenőrizendő termékbe körülbelül 5 mm mélységre.
Utána a csík színes részét gyorsan hasonlítsuk össze a mérő színes négyzeteivel. Ezt a csíkot még felhasználhatjuk, ha egy ollóval levágjuk a már használt, színes részt.

KISZERELÉS: 80 db

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!