Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
1.630 Ft (1.283 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Mayam homoktövis magolaj bio 10 ml.

Ár:
1.630 Ft (1.283 Ft + ÁFA)
Menny.:db

A Mayam homoktövis magolaj, bio,  egy sor ritka bioaktív hatóanyagot tartalmaz, ez teszi tápláló, hegesítő, szerkezetjavító és regenaráló hatású különleges olajjá. Jó szolgálatot tesz a begyulladt, irritált, gyulladásos, megégett bőrre. Egyúttal védő és öregedésgátló hatású.

Szállítási díj: 960 Ft
Elérhetőség: Rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Mayam

Leírás és Paraméterek

A Mayam homoktövis magolaj egy sor ritka bioaktív hatóanyagot tartalmaz, ez teszi tápláló, hegesítő, szerkezetjavító és regenaráló hatású különleges olajjá. Jó szolgálatot tesz a begyulladt, irritált, gyulladásos, megégett bőrre. Egyúttal védő és öregedésgátló hatású.

A homoktövis, számos erényének köszönhetően nagyon ismert, egy sor tanulmány foglalkozik a táplálkozási és gyógyászati értékével. A homoktövis szemek húsából vagy magvaiból kivont olaj magas koncentrációban tartalmaz számos bioaktív anyagot, ennek köszönhetően erős antioxidáns, regeneráló, hegesítő és tápláló hatású. A homoktövisből nyert, főleg a magból kivont olaj bőségesen tartalamz omega-3 és omega-6 telítetlen zsírsavat, karotinoidokat, E vitamint, béta-karotént, fitoszterolokat (stigmasterol, β-szisztoszteron), nyomelemeket.

Megjegyzés: a homoktövis magolajat ne tévesszük össze a naturista termékek között megtalálható homoktövis olajjal, amely általában egy macerátum, tehát az átvett hatóanyagokat lényegesen kisebb arányban tartalmazzák!

Előállítás módja: CO₂ kivonással (extrakcióval)
A CO₂ extrakcióról: egy szennyezésmentes, tiszta ökológiai módszer, az organikus termékeket tanúsító testületek által jóváhagyott magas színtű technológiai eljárás, a hidegen préselést fölülmúló hatásfokkal. Ez a módszer szavatolja a kivonat maximális tisztaságát, a növény hatóanyagainak sérülésmentes és módosulás nélküli átvitelét. A szén-dioxid egy inert, szagtalan, nem mérgező és korlátlan mennyiségben elérhető gáz.
A CO2 extrakció folyamata alatt érintetlenül maradnak a hőre érzékeny elemek és az oxigén kivonásának köszönhetően az eljárás az oxidációra hajlamos összetevőket sem érinti.
Egy nagyon fontos előnye a CO2 extrakcióval nyert olajoknak, hogy eltarthatóságuk időtartama nagyobb a préseléssel, macerálással vagy lepárlással nyert olajokénál.

Minőség: az Ecocert Greenlife által tanúsított természetes és organikus kozmetikai termék

Érzékszervi tulajdonságok: jellegzetes, enyhén savas illatú, narancssárga folyadék

A bőrön: jól behatol a bőrbe, eléggé száraz érzetet hagy

Összetevők (INCI):  hippophae rhamnoides seed extract* and rosmarinus officinalis leaf extract*
*Az összetevők 100%-a organikus mezőgazdaságból származik. Természetes, organikus (bio) kozmetikum, Ecocert Greenlife tanúsítvánnyal, a http://cosmetics.ecocert.com címen olvasható ECOCERT szabvánnyal összhangban.

Kiszerelés: 10 ml.

A homoktövis magolaj tulajdonságai:

  • erőteljes antioxidáns, leköti a szabadgyököket
  • anti-age, fellép a bőröregedés jelei ellen
  • tápláló, bőrlágyító hatású, jelentősen hozzájárul a vitaminbevitelhez
  • serkenti a sejtek regenerálódását, elősegíti a bőrsejtek megújulási folyamatát
  • szerkezetjavító, hegesítő, serkenti a sérült bőr szerkezetének helyreállítását
  • antioxidáns összetevői segítségével sejtszinten véd a nap káros hatásai ellen
  • gyulladásgátló, csökkenti a pirosodást, nyugtató hatású
  • csillapítja a viszketegséget és javítja a bőr komfortérzetét
  • minden típusú arcbőr és általában a bőr ápolására alkalmas olaj
  • az érett, elöregedett, ráncos, rugalmatlan arcbőr ápolására
  • a fakó, fáradt, élettelen arcbőr ápolására
  • a bőr napozásra felkészítésére és napozás utáni ápolására
  • atópiás bőrgyulladástól (dermatitis), ekcémától, pikkelysömörtől (psoriasis) szenvedő bőr ápolására
  • felületes égés, kisebb vágás, hegek, felületi sebek, sugárzás okozta bőrsérülés esetén


Hogyan használjuk a kozmetikában?

  • ezt a terméket nem használjuk a bőrre önmagában, cak más olajokban feloldva vagy kozmetikai készítmények összetevőjeként
  • egy növényi olajjal keverékben vagy különböző kozmetikai összetevőkkel kombinációban, általános ajánlott adagolás 2-10%
  • emulziókban az zsírfázishoz vagy a végső fázishoz adagoljuk
  • arcápoló kozmetikai kompozíciók összetevőjeként, úgy mint: szérumok, krémek, alapozók, BB cream, CC cream
  • testápoló kozmetikai kompozíciók összetevőjeként, úgy mint: krémek, balzsamok, kenőcsök, testtejek, testvajak
  • napvédő készítmények összetevőjeként, ásványi eredetű és egyéb specifikus fényvédő hatóanyag mellett


Tárolás:
: száraz, fénytől védett, hűvös helyen

Biztonsági adatok: kozmetikai felhasználásra

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!