Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
1.148 Ft (904 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Mayam szezámolaj szűz Bio, Ecocert / Cosmos 100 ml.

Ár:
1.148 Ft (904 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Szállítási díj: 960 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Mayam

Leírás és Paraméterek

A magas esszenciális zsírsav koncentrációjának köszönhetően elismerten jó bőrregeneráló, tápláló és szerkezetjavító hatással bír. A napvédő krémek és masszázsolajok, az Ayurvéda-gyógymódok alapvető összetevője, a bőr és haj szépítésére készített kompozícióké úgy szintén.

A szezám egy fűszerű növény. Virága végén található a mag, mely 50-60% kitűnő minőségű olajat tartalmaz. A magból hidegen sajtolt szezámolaj kiváló antioxidans-forrás, egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírokat tartalmaz, jelentős fitoszterolokat, többféle vitamint, valamint glikoproteineket, melyek a szaruréteg fontos összetevői.

Előállítás módja: hideg sajtolással és szűréssel

Földrajzi származás: India

Minőség: az Ecocert Greenlife által tanúsított természetes, organikus termék

Megjelenési forma: áttetsző sárgás színű, közepes sűrűségű folyadék, finom jellegzetes illattal

A bőrön: jól beszívódik, eléggé száraz érzést kelt a bőrön; nem, vagy gyengén komedogén*
*A komedogén tulajdonság nem mérhető, tudományosan sem kimutatható. Egy komedogénnek számító olaj ideiglenesen eltömítheti a pórusokat, de nem alakít ki kötelező módon pattanást, mitesszert, aknét, minden személy esetében. Azok, akiknek a bőre hajlamos az akné, pattanás kialakulására, ne használjanak komedogén olajat önmagában, csak emulziókban, vagy más összetevők keverékében.

Összetevők (INCI): sesamum indicum seed oil*
*Az összetevők 100%-a organikus mezőgazdaságból származik.
Természetes, organikus (bio) kozmetikum, Ecocert Greenlife tanúsítvánnyal, a http://cosmetics.ecocert.com címen olvasható ECOCERT szabvánnyal összhangban.

Kiszerelés: 100 ml.

A szezámolaj tulajdonságai:

  • regeneráló, védi a bőrszövetek integritását
  • tápláló és szerkezetjavító hatású
  • segít a bőr hidratáltságának megőrzésében
  • késlelteti az bőröregedési folyamatot
  • felszívja az UV sugarak egy részét, hozzájárulva a túl hosszú vagy helytelen napozás káros hatásainak kivédéséhez
  • kitűnő bőrlágyító, antioxidáns, öregedésgátló
  • jól felszívódik, nem hagy zsíros réteget a bőr felületén

Miben segíthet:

  • a bőr ápolásában, általában
  • a kiszáradt, hámló bőr ápolásában
  • érett, ráncos, érzékeny bőr esetében
  • ekcémás, pszoriázistól szenvedő, irritált bőr esetében
  • káros külső tényezőknek, napfénynek kitett bőr ápolásában
  • adjuváns (kiegészítő szer) az ízületi fájdalmak enyhítésében
  • a fejbőr és a haj ápolásában
  • arc- és testmasszázshoz

Hogyan használjuk a kozmetikában?

  • ezt a terméket használhatjuk önmagában, közvetlenül bőrrevihető
  • önmagában vagy illóolajok, zsírban oldódó hatóanyagok hozzáadásával, masszázshoz
  • arckrémek, szérumok és lotionok összetevőjeként
  • testápoló krémek, balzsamok, testtejek összetevőjeként
  • napozáshoz felkészítő kompozíciókba
  • érzékeny bőr ápolására szánt krémekbe és emulziókbe
  • alapolaj Ayurvédikus masszázshoz
  • ízületi fájdalmak enyhítésére szánt balzsamok és kenőcsök összetevőjeként
  • hajápoló termékek képleteibe: hajbalzsamokba, maszkokba, szérumokba

Speciális szinergiák:

  • monoi olajjal és E vitaminnal, hajvédelem az UV sugarak ellen
  • répaolajjal, málnamag olajjal, homoktövis olajjal keverékben, remek napolaj
  • aloe vera vagy körömvirág olajjal és bisabolollal, napozás utáni készítményként
  • levendula és menta olajjal, a fáradt lábak masszírozására
  • vaníliaolajjal és ylang-ylang illóval, afrodiziákummasszázshoz
  • szkvalénnel és rózsaolajjal, arcmasszázshoz

Tárolás: oxidációra ellenálló olaj lévén, tárolhatjuk szobahőmérsékleten, lehetőleg 25°C alatt, nedvességtől és fénytől védve

Biztonsági adatok: ellenjavallt a szezámmagra allergiás személyek számára; kozmetikai használatra.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!